2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Rubrika: maistas, maistas, maistas...

Pagalvojau ir sukūriau rubriką apie maistą.
Kas šioje rubrikoje bus rašoma ?
Kiekvieną kartą, kai ši rubrika bus rašoma, bus keli receptai, labiausiai tinkantys tai dienai. :)


Sausainiai su šokolado gabaliukais:

(iš tiek gaunasi apie 35-40 sausainių, maždaug dvi “blėkos”)
  • 175 g sviesto;
  • 140 g rudojo cukraus (ir būtinai rudojo!);
  • 50 g baltojo cukraus;
  • 2 a. š. vanilinio cukraus;
  • kiaušinis;
  • 250 g miltų (arba 400 ml);
  • 1½ a. š. kepimo miltelių;
  • ½ a. š. druskos;
  • 100 g šokolado.
Sviestą gerai išsukti su visų rūšių cukrumi, mušti kiaušinį, vėl gerai ir atsargiai išmaišyti. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišyti atskirame inde ir įmaišyti į skystąją masę. Sudėti ir mažais gabaliukais susmulkintą šokoladą. Gautą tešlą uždengti maistine plėvele ar maišeliu ir dėti į šaldytuvą bent 1 parai (galima ir iki 3 parų; tikrai verta palaikyti ilgiau - bent jau man atrodo skanesni po 3 parų, gal įsitikinimas, bet… pabandykit, jei netikit :)).
Kantriai išlaukus, kepimo skardą tiesti kepimo popieriumi, orkaitę įkaitinti iki 180° C. Formuoti nedidelius (4-5 cm skersmens) gan storus (0,5-1 cm) skrituliukus ir dėlioti paliekant gan didelius tarpus (nes sausainiai labai išsiplečia - iki vos ne 8 cm; dėjau po 4 į eilę). Kepti apie 15 min., kol gražiai parus. Leisti ataušti, kad sukietėtų, nes tik iškepę būna dar minkšti. Skanaus!



Laukite kito straipsnio ! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą