2012 m. rugpjūčio 8 d., trečiadienis

Ledai





Nepriklausomas mitybos ekspertas perspėja: ledai prifarširuoti konservantų ir cheminių užpildų, didinančių produkto tūrį ir įmonių pelną. Gamintojai atkerta, kad dėti į ledus galima viską, kas leidžiama Lietuvoje. O leidžiama – daug, rašo „Kauno diena”.
Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas įsitikinęs, kad jau nebėra galimybių valgyti sveikų, natūralių ledų. Nebent juos pasigamintume namuose patys.
Jis atkreipia dėmesį į ledų sudedamąsias dalis: visi Lietuvoje parduodami ledai pagaminti iš lieso pieno miltelių, vandens, chemizuotos uogų arba vaisių esencijos, fruktozės, genetiškai modifikuotų kukurūzų krakmolo, cheminių aromatizatorių, cheminių kvapiklių, cheminių skoniklių, cheminių spalviklių, cheminio natrio citrato arba cheminės obuolių rūgšties, dirbtinių ypač nuodingų saldiklių ir cheminių standiklių ir konservantų.
"Sintetinė vanilė gaminama iš naftos, ji daug pigesnė, todėl kai kurios įmonės ją naudoja", – atskleidė ledų gamintojų paslaptį ledus gaminančios bendrovės atstovė Vida Šukienė.

















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą