2012 m. rugpjūčio 8 d., trečiadienis

Coca-Colos istorija :)


Istorija

Coca-Cola istorija prasidėjo 1886 m. gegužę JAV, Antlantos valstijoje. Vaistininkas John S. Pemberton, siekdamas sukurti naujus vaistus nuo galvos skausmo ir migrenos, iš kokos augalų ir kolos riešutų pagamino naujovišką toniką - „Prancūziškas vynas iš kokos, idealus tonikas“. Kuris kiek vėliau dėl išprognozuotų sausringų metų buvo patobulintas ir tapo gaivinančiu ir troškulį malšinančiu gėrimu bei milžinišku atradimu.

1888 m. gėrimo atradėjas numirė. Netrukus jo paslaptingą receptą už 2300 dolerių nupirko ponas Candler. Nuo tada Coca-Cola pateko į parduotuves bei tapo labai madinga gerti šį rudą gėrimą. Parduotuvės tiesiog varžėsi dėl pardavimų.

Šiandien Coca-Cola yra labiausiai geriamas troškulį malšinantis gėrimas. Anksčiau jis buvo reikšmingas, kad iki tol dar nebuvo sukurtas joks tokios rūšies gėrimas, o šiandien - dėl gausios reklamos. Coca-Cola yra dažniausias pasaulyje parduodamas produktas. Jos prekinis ženklas turi pačią didžiausią vertę tarp kitų prekinių ženklų. Net apie 60 % pasaulio žmonių žino ir atpažįsta šį prekinį ženklą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą