2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

K-pop- vieniems tai žinom-kietiems ne. Vieniems patina-kitiems ne.Kad ir man jis ne prie širdies tačiau dėl jūsų lankytojų apie jį nusprendžiau parašyti :).


Ar pasiduodat nešami "Hallyu" bangos?
K-pop-tai ne tik muzika.Tai jau tarp viso pasaulio paauglių populiari subkultūra. Korėjietišką popmuziką išpopuliarinti padėjo korėjiečių merginų grupė "Wonder Girls"- ji pasirodė Filipinuose ir atliko dainą "Nobody".Tada per pasaulį ir ūžtelėjo "Hallyu" banga. Kas yra "Hallyu"? Tai korėjos srovė,terminas,kuriuo pavadinamas Pietų Korėjos kultūros paplitimas visame pasaulyje.Šis terminas buvo sugalvotas šiek tiek daugiau nei prieš 10m. Ir nors Lietuva nuo Pietų Korėjos toli, "Hallyu" neaplenkia ir mūsų šalies:buriasi gerbėjų klubai,klausomasi korėjietiškų dainų,domimasi jų kultūra ir t.t

Grupių pavadinimų istorijos
Jei tu dar tik pradedi domėtis Korėjos muzika,tikriausiai įdomu sužinoti,kodėl grupės pasivadino būtent taip,o ne kitaip.Ką gi,bandome išsiaiškinti!Štai,keletas grupių ir jų pavadinimų reikšmės.
SS501. Tai ne šiaip raidžių ir skaičių derinys-jie turi didelę reikšmę grupės nariams.Galima iššifruoti kaip "penki viename" arba "penki-kaip vienas" ( o nuliukas simbolizuoja begalybę). Pirmoji S raidė reiškia žvaigždę arba saulę ("Star" arba "Sun"),antroji S dainininką ("Singer"). 5 tai visi dalyviai kaip vienas.
JYJ.Grupę sudaro trys vaikinai,ir pavadinimas-tai jų pavardžių pirmas raidės (Kimas Jaejoongas,Parkas Yoochunas ir Kimas Junsu).
Super Junior.Iš pradžių sklandė gandai,kad grupės pavadinimas bus O.V.E.R (sutrumpintas pasakymas "Obey the Voice for Each Rhythm").Tačiau prieš patvirtinant oficialų pavadinimą prodiuseriai pavadino juos "Junior", o tada netrukus gimė ir "Super Junior".
C.N.Blue (Code Name Blue).CN šifruojamas kaip kodinis vardas,o likusios keturios raidės-tai atlikėjų pseudonimų pirmosios raidės "Burning" ("Karštasis"), "Lovely" ("Nuostabusis"), "Untouchable" ("Neprilygstamasis"),"Emotional" (Emocingasis").

2PM ir 2AM. PM ir AM žymimas laikas,taigi 2PM-antra valanda dienos,o 2AM-antra valanda nakties.Pirmosios grupės dainos labiau skirtos klausytis diena-ritmingesnės,o antrosios tinka vakarui-melodingesnės ir lėtos.2PM ir 2AM susijungė ir subūrė grupę "One Day" ("Viena Diena").
 U-KISS.Pavadinimą reikėtų šifruoti taip: U-"Ubiquitos" (visur esantis),K- "Korean" (Korėjiečių),I-"International" (tarptautinis), S- "Super" (super), S- "Star" (žvaigždė). Jei verstume paraidžiui išeitų-"Tu bučiuoji".
B2st. Iš pradžių grupės pavadinimas buvo Boys 2 Search the Top ("Vaikinai siekiantys viršūnės"), vėliau pervadinti į "Boys of the East Standing Tall" ("Aukštai stovintys rytų vaikinai").
F.T.Island. ("Five Treasure Island"-"Penkių lobių sala").Pavadinimas sufleruoja, kad kiekvienas vaikinas yra lobis.
T-Max.Grupės pavadinimas gimė iš pirmos žodžių "triple and trinity" (trigubas ir trejybė) raidės. Tai reiškia pusiausvyrą ir harmoniją,o "maksimumas" atskleidžia,kad atlikėjai maksimaliai išnaudoja savo talentus ir sugebėjimus.
The Trax. Grupės pavadinimas tai atlikėjų vardų pirmosios raidės (Typhoon,Rose,Attack,X-Mas).


Tai tiek šiandienai apie K-pop tikiuosi patiko :) -Gi*


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą