2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis

Sveiki,
Seniai aš čia nebuvau,bet dėkoju,kad manęs nepašalino :) Taigi šiandien pakalbėsime apie sveika mityba :). Dauguma merginų dabar visaip bando numesti svorio. Vienos laikosi drastiškų dietų,kitos sportuoja,trečios dar nežinia ką daro. Bet tikriausiai nedauguma merginų atkreipia dėmesį į savo mitybą. Juk svarbiausia yra sveika mityba. Sveikai maitintis,tai dar nereiškia valgyti tik salotas ar vaisius.Svarbiausia valgyti pusryčius!Tai yra svarbiausias dienos maistas.Dauguma žmonių nevalgo pusryčių,sakydami nenori,negaliu,pykina.Tačiau taip jie silpnina savo imuninę sistemą.Taigi valgykit pusryčius!Antras svarbus dalykas yra sveikos mitybos piramidė.Ją matote čia: http://www.vlmedicina.lt/wp-content/uploads/2011/02/piram.jpg.Trečias svarbus dalykas,jog reikia išgerti ~2l vandens per diena.Nepamirškite kasdien sukrimsti po kokį vasių ar daržovę :).Taip pat patartina, karta per diena suvalgyti bent 2 šaukštelius žemės riešutų sviesto. Jeigu jums jis neskanus (kaip ir man) pabandykite sumaišyti su šaukšteliu medaus :) Man padėjo :>. Valgyti reikia 5 kartus per diena,mažomis porcijomis t.t: 1.Pusryčiai 2.Priešpiečiai 3.Pietūs 4.Pavakariai 5.Vakarienė. Taip pat reikia įsidėmėti kiek jūs kcal turit suvartoti per diena!
Amžius
Kcal per dieną

Berniukai
Mergaitės
1–3
1,230
1,165
4–6
1,715
1,545
7–10
1,970
1,740
11–14
2,220
1,845
15–18
2,755
2,110
Suaugusieji
2,550
1,940
Geriausia yra susidaryti savo valgiaraštį :). Susirašykite ką valgote ir kiek Kcal yra tame maiste ir tada matysite ar suvartojate tiek kiek reikia ar ne :). Tiesa +/- 100Kcal gali skirtis,bet nedaugiau :). Jeigu suvartojate per mažai,reiškia reikia ko nors padidinti,galbūt užkąskite kokių dribsnių,o galbūt reikia netgi daugiau?Jeigu suvartojate per daug,deja,bet teks sumažinti maisto kiekį.Taigi vadovaukitės šiomis taisyklėmis :) Laikui bėgant pagerės tiek savijauta tiek figūra :).Sėkmės!

Tikiuosi straipsnelis patiko :) Jeigu kas domina klauskit :>. Labai smagu būtų jeigu pasidalintumėte kaip jums sekasi su sveika mityba :). Taip pat kokio sekančio straipsnelio iš manęs norėtumėte :>? Bei parašykite ką manote apie šį straipsnelį :). Straipsenelio autorė Gita :).